بررسی روزنامه‌های صبح پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت
نوشته شده توسط : brezzers
تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

روزنامه‌های روز پنجشنبه در میان مسایل داخلی بیشتر به نگرانی‌های ناشی از افزایش گرانی در پی اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها توجه کرده‌اند و در میان مسایل بین‌المللی به ماجرایی که از آن به عنوان الحاق بحرین به عربستان سعودی یاد کرده‌اند.

روزنامه مردمسالاری با روتیتر «آخرین گمانه‌زنی‌ها در مورد قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی‌یارانه‌ها» در عنوان اول خود نوشته است «بنزین یارانه‌ای ۵۰۰ تومان، بنزین آزاد ۱۰۰۰ تومان».

روزنامه جهان صنعت با اشاره به «افزایش قیمت برق، آب و بنزین» تیتر زده است «موج گرانی‌ها چشم به راه خرداد‌.‌.‌.» و روزنامه شرق از فروش سکه به قیمت ۱۱هزارتومان وکاهش قیمت دلار خبر داده و در عنوان اول خود نوشته « عقب‌نشینی ارز و طلا».

روزنامه اعتماد با عنوان فرعی «راهپیمایی فردا در تهران و خشم رژیم آل خلیفه از سخنان مقامات ایرانی» در تیتر اول خود نوشته «اعتراض به توطئه بحرین» و روزنامه ابتکار با نقل این خبر که رئیس قوه قضائیه طرح جدید ریاض را یک «بازی خطرناک» خوانده تیتر زده است «واکنش ایران به اتحاد بحرین با عربستان».

روزنامه کیهان در این هنگامه نوشته «انقلابیون پل ارتباطی عربستان با بحرین را مسدود کردند» و در عنوان اول خود نوشته «سنگربندی در خیابان های منامه: کاخ آل خلیفه به محاصره درآمد».

آرمان روابط عمومی در عنوان اول خود به این سخن رییس مجلس توجه کرده که « قانون اساسی نیازمند تغییر است» و در صفحه اول خود تصویری از خداحافظی محسن هاشمی از هیات مدیره متروی تهران را چاپ کرده است.

خط ونشان برای مذاکره کنندگان غربی

روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «چند عکس از مذاکرات بغداد» به قلم محمد ایمانی به مساله مذاکرات هسته ای در بغداد پرداخته است.
آقای ایمانی می نویسد « ماراتن ۹ ساله مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ چهارشنبه هفته آینده به ایستگاه بغداد می رسد. طبیعتا هر چه به روز مذاکره نزدیک تر شویم، گمانه زنی ها درباره نتایج این دور از مذاکرات افزایش می یابد.»

سرمقاله نویس کیهان همچنین نوشته است « آنها یک هفته فرصت دارند که خوب در ابعاد و عواقب دو رویکرد بیاندیشند؛ یا در همان بغداد به توافق برسند، یا برای ایستگاه بعدی مذاکرات و فرصت تصمیم گیری بیشتر درباره ادامه مذاکرات توافق کنند، یا اینکه مثل ۱۵ ماه قبل از مذاکرات اسلامبول۲، مذاکره نکنند و به قول اوباما «وراجی» کنند. اوباما اواسط اسفند گذشته در جمع ایپک گفت که «پرگویی درباره تهدید، به نفع ایران است.»

هشدار به رهبران عرب

روزنامه آرمان روابط عمومی یادداشتی دارد با عنوان «حاکمان عرب عبرت بگیرند»به قلم محمد جواد حق شناس.

آقای حق شناس می نویسد «آخرین اقدام حاکمان جزیرة العرب درخصوص الحاق سرزمین تاریخی بحرین به عربستان نشان از آن دارد که گویا تصمیم گیران حوزه سیاست در عربستان براساس تحلیلی نادرست از واقعیات جهان امروز و برآیند قدرت در حوزه خلیج فارس و جایگاه واقعی قدرت مردم در حال پیچیدن نسخه ای هستند که برایشان نوشته شده است و غافل از نتایج مرگبار آن هستند.»

یادداشت نویس آرمان روابط عمومی در پایان می نویسد« شایسته است با زبانی که متکی بر منطق و اعتمادسازی و به دور از فضای ایجادشده توسط دشمنان که کشورهای عرب خلیج فارس را در دامن ایران هراسی انداخته اند و با زبانی مناسب موضوع به ایشان فهمانده شود که ادامه این رفتارها و خودزنی ها منافع هیچ یک از کشورهای منطقه را تامین نمی کند و دود اتفاقات ناشــی از آن نیز قبل از هرکس چشمان شــیوخ منطقه را کور خواهد کرد و بدانند که از جانب ایران هیچ خطری آنان را تهدید نمیکند اما اگر پا را از گلیم خود فراتر بگذارند، لاجرم تداوم این رفتار موجبات برخورد و مقابله را فراهم خواهد کرد که این نیز به نفع هیچکدام از ساکنان شمال وجنوب خلیج فارس نخواهدبود.

تلاش شتاب زده

روزنامه ابتکار هم با عنوان « اتحاد بحرین-عربستان؛ شتابزدگی در تثبیت اشغالگری » به همین مساله پرداخته است.

محمد فرازمند، سفیر سابق ایران در بحرین در این یادداشت می نویسد«ایده اتحاد میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، تلاشی شتابزده از سوی سیاست‌مداران سعودی است برای مقابله با امواج انقلاب‌های عربی که همه کشورهای خاورمیانه از جمله پادشاهی‌های خلیج فارس را تهدید می‌کند. نخستین بار در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس در دسامبر سال گذشته میلادی، این ایده توسط سعودی‌ها مطرح شد. آنها ضمن گلایه از سطح همکاری‌های کشورهای شورا، خواستار اتحاد نظام‌های سلطنتی عربی شدند. اکنون گفته می‌شود که در اجلاس این هفته سران شورا در ریاض، اتحاد بحرین و عربستان به عنوان گام نخستین اتحاد شورای همکاری خلیج فارس مورد بحث قرار خواهد گرفت.»

آقای فرازمند همچنین نوشته است «اگر قرار باشد اتحاد بحرین و عربستان گام نخستین برای اتحاد شورای همکاری خلیج فارس باشد، حتما کشورهای دیگر عضو این شورا یعنی قطر، کویت، امارات و عمان نیز در صف مخالفین این ایده قرار خواهند گرفت. علی رغم پیوستگی جغرافیایی و شباهت‌هایی که بین اعضای شورای همکاری وجود دارد، اختلافات بین این کشورها نیز کم نیست. اکثر کشورها با عربستان مسائل مرزی حل نشده دارند؛ امارات، عمان، کویت و قطر از جمله کشورهایی هستند که هنوز بر سر مناطق مرزی خود به حل و فصل نهایی با عربستان نرسیده‌اند. ایده اتحاد وقتی معنا پیدا می‌کند که این کشورها بتوانند از این مسائل عبور کرده و به عنوان پیش‌زمینه اتحاد، بحث تکامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خود را به نتیجه برسانند. هنوز بر سر مسائل کم چالش‌تری مانند پول واحد و اتحاد گمرکی میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس اختلافات حل نشده‌ای وجود دارد لذا نباید شانس زیادی برای موفقیت ایده اتحاد بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قائل شد.»

حکایت چهره مردم ایران

روزنامه مردمسالاری یادداشتی دارد با عنوان «دولت دهم و مشکلات مردم» که علیرضا کریمی آن را نوشته و به سخنرانی اخیر محمود احمدی نژاد پرداخته است.

روزنامه مردمسالاری می نویسد « آقای احمدی‌نژاد در سخنرانی‌های اخیر خود به مسائلی اشاره کرده اند که جای بحث فراوان دارد، اما یک ‌نکته در گفته‌های ایشان بسیار جالب به نظر می‌رسید. آقای رئیس دولت در یکی از سخنرانی‌های خود با ‌اشاره به توفیقات هسته‌ای دولت خود مدعی شد که در دولت قبلی به دلیل آنچه که تحمیلا‌ت هسته‌ای به کشور می‌خواند زمانی که به چهره مردم می‌‌نگریست ناراحتی آنان را از این بابت درک می‌کرد»

آقای کریمی می نویسد « جناب رئیس جمهور در سخنرانی اخیر خود در جمع مردم مشهد ‌بیان نموده اند که “تورم ۶ درصد است که ۲‌درصد آن هم به دلیل تورم جهانی است.” خب، این سوال مطرح ‌است که آیا چهره‌های مردم کشور ما با تورم ۶ درصدی همخوانی دارد؟ »

سرمقاله نویس مردمسالاری در ارزیابی سخنان آقای احمدی نژاد نوشته است « ایشان باید دقت کنند لزوما آنچه که ‌نزدیکان شان از وضع مردم به گوششان می‌رسانند حقیقت نیست.

آقای کریمی می نویسد « بیان جملاتی از سوی رئیس جمهور از قبیل “موفقیت کامل و رسیدن به اهداف مورد نظر در طرح هدفمندی یارانه‌ها”، “به نان ‌شب محتاج نبودن مردم پس از هدفمند شدن یارانه‌ها” و نظایر آن حکایت از آن دارد که دولتمردان از حال مردم خبری ندارند . شاید اگر وضع مردم درک می‌شد ‌امروز دولت به جای متهم کردن دیگران و از توطئه سخن گفتن “علمی‌ترین دولت تاریخ ایران” بصورت ‌علمی راه حلی برای گرانی و تورم می‌اندیشید.

رد مردودی

روزنامه تهران امروز، در یادداشتی با عنوان «تکرار یک تجربه قدیمی»به مساله حذف مردودی از نظام آموزشی پرداخته است.

محمد شریف توانا در این یادداشت می نویسد « حذف مردودی برای نخستین بار در دهه ۳۰ و در زمان وزارت دکتر مهران بر وزارت آموزش و پرورش اجرایی شد. این طرح برای سه سال و درپایه‌های اول تا سوم ابتدایی اجرایی شد اما موفقیت چندانی از این طرح به دست نیامد و عوارض نامطلوبی را به دنبال داشت،»

آقای توانا در ادامه می نویسد «در سال ۸۸ نیز طرح حذف مردودی از مقطع راهنمایی و سپس دبیرستان مطرح شد. اگرچه گفته می‌شود افت تحصیلی، مردودی و تکرار پایه تحصیلی هزینه زیادی به دستگاه آموزش و پرورش تحمیل می‌کند و موجب ترک تحصیل بسیاری از دانش‌آموزان می‌شود ولی طرح حذف مردودی برای جلوگیری از ضرر مالی و به جای پرداختن به اصل مشکل و فرستادن دانش‌آموز بدون بنیه علمی و داشتن صلاحیت‌های لازم به پایه‌های بالاتر کاری اشتباه و کمک به ترویج تنبلی و خیانت به آینده علمی کشور است و آن درتوجهی به کیفیت یادگیری نمی‌شود.»

ریزگردهای دولت ساخته

روزنامه شرق، یادداشتی دارد با عنوان «چالش ریزگردها، ساخته دولت‌ها» که محمد درویش نوشته است.

روزنامه شرق می نویسد «در سال های اخیر در ایران، بین‌النهرین، شرق سوریه، جنوب ترکیه، عربستان و عراق، بی‌توجه به ملاحظات بوم‌شناسی، طرح‌های توسعه‌طلبانه‌ای به اجرا درآمد که سبب شده امروز با پدیده ریزگردها مواجه شویم و اینها همه، از عواقب نامیمون طراحی غلط است.»

آقای درویش همچنین می نویسد «باید متناسب با ویژگی‌های سرزمینی با معضل ریزگردها، برخورد کرد، در حالی‌که برعکس آن داریم عمل می‌کنیم و همین سبب شده تا اغلب محیط‌های آبی ایران مرکزی خشک و ناگوار شود و در حال حاضر دریاچه «پریشان»، «ارژن»، «بختگان»، «طشک» و تالاب «گاو خونی» را نیز از دست داده‌ایم.»

این کارشناس محیط زیست در پایان یادداشت خود می نویسد «در پی احداث چاه‌های بیش از رقم هدف‌گذاری شده، یعنی حفر ۲۴‌هزار حلقه چاه غیرمجاز و ۴۰ سد و نیز به علت سکوت ما بزرگ‌ترین دریاچه داخلی کشور را از دست داده‌ایم. خلاصه باید بپذیریم همه کشورهای منطقه سبب تشدید ریزگردها شده‌اند و باید به جای اتهام زنی به یکدیگر، ما و همسایگان بنشینیم و شجاعانه مسوولیت کارهای خود را برعهده بگیریم و اشتباهات را جبران کنیم.»

کارتون روز

روزنامه شرق، علیرضا پاکدل

روزنامه شرق، علیرضا پاکدل





:: برچسب‌ها: نیویورک شهرستان , پارک , سیاتل ,
:: بازدید از این مطلب : 605
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: